Gå tillbaka till webbplatsen

Trädgårdsommaren börjar nu

Text och foto Anne-may Wisen

· puutarha,trädgård,blommor

För många år sedan blev jag medlem i Aspegrens trädgårdsförening. Trädgårdar har alltid intresserat mig, speciellt sådana som har en historia. I trädgårdsföreningen tog också intresset att odla och anlägga fart på allvar.

Det var där jag insåg att alla kan odla, det är inte så svårt att få frön att gro eller att anlägga en rabatt.

De första åren på Aspegrens var vi glada amatörer. Frösådderna grodde i den gamla bastun i prästgården. Allt blev inte så lyckat, men vi hade roligt och jag lärde mig massor av de andra medlemmarna.

Hemma blev det också en hel del trädgårdsjobb, allt skulle göras om, det var ju så kul att förverkliga alla ideer.

Småningom skaffade jag en odlingslott i Aspegrens trädgård.

Det har känts som en ynnest att få odla i den fantastiska miljön. Visst är det trist då tistlarna hotar att ta över i morotsbänken för att man inte hunnit eller orkat rensa på ett par veckor. Men man glömmer snabbt den plågan då man står där i solen och hör vattnet porla i ruddammen intill lotten.

Under mina år på Aspegrens har jag pratat med massor av besökare i trädgården. Alla är så imponerade av trädgårdens mångfald. Där gör kolonisterna ett storartat arbete.

Husets trädgårdsmästare bistår gärna med råd och kunskaper och det är sällan man behöver leta länge efter Ari, Jag tror han tillbringar en stor del av sin vakna tid på området, både när han jobbar och när han är ledig.

I sommar hoppas jag att vi ska kunna ordna fler träffar och inspirerande "talkokvällar" i trädgården. Ti arbeit ilag är bland det roligaste som finns. Tanken är inte att talkokvällarna ska vara arbetsläger utan trivsamma träffar där man förhoppningsvis lär sig något, får diskutera med andra trädgårdsnördar och njuter av den vackra miljön.

Hör gärna av er med förslag till teman för träffar och talkokvällar. Alla intresserade är välkomna med.

Nu startar trädgårdssommaren!

Alla inlägg
×

Nästan klar...

Vi har precis skickat ett mejl till dig. Klicka på länken i e-postmeddelandet för att bekräfta din prenumeration!

OK